Λίγα λόγια για την τέχνη της τυπογραφίας,
για να την γνωρίσετε καλύτερα

Η επιλογή των χρωμάτων αυτών μπορεί να γίνει από καταλόγους που ονομάζονται “Χρωματικές σκάλες”. Οι κατάλογοι αυτοί κυκλοφορούν σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις και δείχνουν στον σχεδιαστή την απόδοση κάθε χρώματος όπως θα είναι μετά την εκτύπωση. Η εκτύπωση μπορεί να γίνει με βάση τα 4χρώματα CMYK. Τα χρώματα δημιουργούνται από την μίξη των τεσσάρων βασικών χρωμάτων που είναι το θαλασσί (Cyan), το ματζέντα (Magenta), το κίτρινο (Yellow) και το μαύρο (Black). Τα Pantone χρώματα είναι ένα σύνολο τυποποιημένων μελανιών που έχουν δημιουργηθεί για να βοηθήσουν τους σχεδιαστές, τους τυπογράφους και τους πελάτες να έχουν εικόνα για το ποια ακριβώς χρώματα πρόκειται να εκτυπωθούν. Ονομάζονται και πλακάτα γιατί δεν δημιουργούν κουκίδες (raster) αλλά ενιαίες, μονόχρωμες φόρμες. Για την επιλογή των χρωμάτων υπάρχουν ειδικά δειγματολόγια, με μια τεράστια γκάμα αποχρώσεων. Κάθε χρώμα αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο κωδικό. Μια εκτύπωση, κάθε Pantone, κοστολογείται ως ένα επιπλέον χρώμα. Στην τεράστια χρωματική γκάμα της Pantone συμπεριλαμβάνονται χρώματα σε μεταλλικές, παστέλ και φωσφορίζουσες (Neon) αποχρώσεις.

Η επιλογή του βάρους του χαρτιού, γίνεται με βάση την πρακτικότητα αλλά και την επιλογή του πελάτη. Η εκτύπωση μπορεί να γίνει σε χαρτιά διαφόρων ειδών και γραμμαρίων. Υπάρχουν πολλών ειδών χαρτιά. Τα πιο κοινά είδη είναι το γραφής, σαμουά, velvet/mat, illustration. Υπάρχουν και τα ειδικά χαρτιά, τα οποία δίνουν ένα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, με ανάγλυφη επιφάνεια, για ένα αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής. Τέλος, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε διάφορα γραμμάρια στο χαρτί, ανάλογα με το πάχος που θέλουμε να έχουμε στο αποτέλεσμα. Τα πιο κοινά γραμμάρια είναι 80γρ-100γρ- 120γρ-130γρ-150γρ-200γρ-300γρ. Στα σουπλά, βιβλία, εφημερίδες, τιμολόγια, μπλοκ, επιστολόχαρτα συνήθως χρησιμοποιούμε γραφής εώς 120γρ. Σε καταλογούς, έντυπα, αφίσες, μονόφυλλα, πολύπτυχα, εισητήρια συνήθως χρησιμοποιούμε από 130γρ- 250γρ. Για τα εξώφυλλα βιβλίων, επαγγελματικές κάρτες, folder χρησιμοποιούμε 250γρ-350γρ

Η επιλογή του σχήματος του χαρτιού γίνεται με βάση την πρακτικότητα αλλά και την επιλογή του πελάτη. Η εκτύπωση γίνεται πάνω στις βασικές διαστάσεις χάρτου 33Χ48, 61Χ86 ή 70Χ100 . Η τελική διάσταση, μετά από όλα τα στάδια επεξεργασίας που θα περάσει το χαρτί, θα είναι αυτήν που έχει ζητηθεί από τον πελάτη. Οι συχνότερες διαστάσεις είναι Α6 – Α5- Α4 – Α3 Τυπώνουμε και .εξατομικευμένες διαστάσεις ,ανάλογα με τις ανάγκες σας. Όταν η παραγγελία αναφέρει ότι το έντυπο είναι κλειστό πχ Α4, αυτό σημαίνει ότι η τελική διάστασή του είναι Α4.

Η τελική μορφή δίνεται στο χαρτί στο τελικό στάδιο και αφού έχει ολοκληρωθεί η εκτύπωση. Τα ανοιχτά φύλλα περνάνε από διπλωτική μηχανή , πικμαριστική μηχανή, κοπτική μηχανή, καρφίτσα, κόλλα ή σε όποια άλλη μηχανή χρειαστεί για να πάρει το τελικό σχήμα . Τα φύλλα μπορούν να πάρουν όποια μορφή θέλουμε να τους δώσουμε, να διπλωθούν ή να μορφοκοπούν. Η εταιρεία μας, στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης , προσέθεσε στον επαγγελματικό της εξοπλισμό ένα νέο μηχάνημα για κοπή και χάραξη. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε στο χαρτί και στο αυτοκόλλητο όποια μορφή επιθυμούμε. Υπάρχει πάντα και η μορφοκοπή με καλούπι για τα μεγάλα τιράζ.

Ως τυπογραφείο μετράμε πάνω απο 80 χρόνια εμπειρίας, καθώς είμαστε η τρίτη γεννιά που αναλαμβάνουμε την λειτουργία του. Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 1960. Αυτό μας επιτρέπει να διαχειρίζομαστε τις εκτυπώσεις που αναλαμβάνουμε με συνέπεια, εμπειρία και να σας προσφέρουμε λύσεις ανάλογα με τις εκτυπωτικές σας ανάγκες .

Το τυπογραφείο μας είναι πλήρως εξοπλίσμενο ώστε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο, καθώς γίνονται συνεχώς επενδύσεις.

Στόχος μας είναι η αποκλειστική συνεργασία και εμπιστοσύνη. Να μας ενημερώνετε για τις ανάγκες σας και να σας δίνουμε άμεσα την οικονομικότερη και ασφαλέστερη λύση. Το τελικό αποτέλεσμα της εκτύπωσης είναι και η επισφράγιση της συνεργασίας μας.

Γνωρίζουμε τί σας συμφέρει αρκεί να μας ρωτήσετε…

ΠΡΟΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Αποτελείται από εξειδικευμένο, έμπειρο προσωπικό με νέες ιδέες. Αναλαμβάνει την επιμέλεια εντύπων, το σχεδιασμό, τη μακέτα, την ηλεκτρονική σελιδοποίηση, την ψηφιακή επεξεργασία εικόνας, scanning καθώς και ψηφιακά δοκίμια. Αναλαμβάνουμε offset και Ψηφιακές εκτυπώσεις!

OFFSET & ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

OFFSET & ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Εδώ λαμβάνει χώρα η μαζική παραγωγή και η υλοποίηση των ιδεών και εργασιών όλων των άλλων τμημάτων και παράγεται το τελικό προϊόν. Αναλαμβάνουμε όλες τις εκτυπώσεις που αφορούν τα υλικά όπως : χαρτί- χαρτόνι- αυτοκόλλητο. Έχουμε την ικανότητα και την ευελιξία να τυπώνουμε σε οποιοδήποτε μέγεθος χρειαστείτε εκτύπωση καθώς διαθέτουμε μηχανές που καλύπτουν όλα τα μεγέθη σχήματα ή τιράζ. Σκοπός μας η μακροχρόνια συνεργασία και εμπιστοσύνη, σaς καθοδηγούμε σωστά για τον τρόπο εκτύπωσης που πρέπει να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας χωρίς να σπαταλάτε χαρτί -χρήμα -χρόνο. Εσείς το ζητάτε και εμείς το υλοποιούμε!

LARGE ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ

LARGE ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ

Η wprint είναι εξοπλισμένη με ψηφιακές μηχανές plotter για εκτυπώσεις εσωτερικού χώρου υψηλής ανάλυσης και για τις εκτυπώσεις μεγάλης διάρκειας σε εξωτερικό χώρο. Τυπώνουμε σε διάφορα υλικά όπως : μουσαμάς, δίχτυ, χαρτί, αυτοκόλλητο, backlight, pvc, foam, plexi και άλλα πολλά. Τα μηχανήματά μας είναι πάντα έτοιμα για την τέλεια απόδοση των χρωμάτων. Διαθέτουμε πλήρως εξοπλισμένο τμήμα φινιρίσματος – επεξεργασίας με μηχανήματα όπως : πλαστικοποιητές, κοπτικές μηχανές, router, γαζωτικές, μπουντουζιέρες. Όπως το χρειάζεστε, το έχετε!

ΜΕΤΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΜΕΤΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Το τμήμα δίνει στο προϊόν την μορφή που επιθυμεί ο πελάτης για να μετασχηματιστούν τα έντυπα σε βιβλία, φυλλάδια και γενικώς σε ότι μορφή απαιτείται. Αναλαμβάνουμε δίπλωμα, θερμοκόλληση, πλαστικοποίηση, πίκμανση/περφορέ, γωνιοκοπές, κοπτικά, κλασέρ εταιρικά, σπιράλ, καρφίτσα, διάτρηση για κλασέρ, καλλιτεχνική βιβλιοδεσία, δημιουργία καλουπιού. Τέλος, o προσεκτικός τρόπος συσκευασίας έρχεται να βάλει την τελική πινελιά στα εκτυπωμένα υλικά ώστε να πετύχουμε την μέγιστη ασφάλεια στις παραδόσεις. Δίνουμε μορφή σε ότι σκεφτείτε!

ΣΕ ΕΜΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ

Εμπειρία Δεκαετιών

Σύγχρονα Μηχανήματα

Εξειδικευμένο Προσωπικό

Συνέπεια στα Χρονοδιαγράμματα

Πιστοί στην Ποιότητα

Αμεσότητα

Σχέση Ποιότητας - Τιμής

Φιλική Εξυπηρέτηση

Καινοτόμες Υπηρεσίες

Περιβαλλοντική Συνείδηση